İdrar Kaçırma Bitkisel Tedavi
24 Haziran 2024

İdrar Kaçırma Bitkisel Tedavi


İdrar kaçırma, özellikle kadınlarda menopoz dönemi ve sonrasında yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyen bir sağlık sorunudur. Bazı kişiler gülme, ağlama, öksürme, hapşırma veya çok heyecanlı durumlarda idrarlarını tutamaz ve kaçırırlar. Bu durum genellikle çok doğum yapmış kadınlarda ve menopoz dönemlerinde görülmektedir. İdrar kaçırmanın nedeni, arka ve ön boşaltım organlarında bulunan kasların zayıflaması olabilir. İdrar kaçırma, büyük bir sağlık problemi olarak kadınlarda hem hijyenik hem de sosyal zorluklara neden olmaktadır. İdrar yollarında oluşan taşlar veya böbrek taşları ve tümör gibi durumlar da idrar tutamama sorununa yol açabilir. Bu durumda tedavi öncelikle bir hekim tarafından yapılmalıdır. Ayrıca bitkisel tedaviler de uygulanabilir.

İdrar Kaçırma Bitkisel Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

İdrar kaçırma, kadınlarda pelvik kas yapısının farklılığı, doğumdan sonra oluşan geçici kas yapısı bozukluğu, hormon değişikliği gibi nedenlerle ortaya çıkabilir. İdrar kaçırma sorunu olan kişide herhangi bir hastalık veya organik bozukluk söz konusu değilse, bu rahatsızlık basit şifalı bitkiler ile tedavi edilebilir. İdrar kaçırma, idrar kesesinin kaslarında sinir veya kas güçsüzlüğü varsa, bu durumda şifalı bitkiler oldukça faydalı olacaktır ve idrar kaçırma kontrol altına alınabilecektir.

İdrar Kaçırmada Faydalı Bitkiler

İdrar kaçırmaya şifalı bitkiler ile kolay hazırlanan çaylar hem vücutta ödem atılmasını sağlayacak hem de idrar kaçırmaya faydalı olacaktır.

Elma Sirkesi

1 su bardağı suyun içerisine 1-2 tatlı kaşığı elma sirkesi ilave edilir ve bir tatlı kaşığı bal eklenir. Bu karışım, idrar kaçırma sorunu ortadan kalkana kadar devam edilir.

Meşe Palamudu

10 gr meşe palamudu, 15 gr kuru üzüm ve 5 gr günlük havanda iyice dövülür ve macun halini alana kadar yoğrulur. Bu macun her gün sabahları aç karnına bir tatlı kaşığı yenilir.

Kişniş

1 tatlı kaşığı kişniş, bir su bardağı suyun içine ilave edilir ve 10 dakika bekletilir. Kişnişli su, 10 dakika sonra süzülüp günde 3 defa 3 gün içilir.

Kiraz Sapı

1 su bardağı suyun içine bir tutam kiraz sapı ilave edilir ve 5 dakika kaynatılır. Kaynayan kiraz sapının ılıması beklenir ve süzülür, süzülen suyun içine 3-4 damla limon sıkılır ve günde 1 veya 2 bardak içilir.

Kızıl Ağaç Kabuğu

10 gr kızıl ağaç kabuğu, bir küçük tencereye konulur ve üzerine 4 su bardağı su ilave edilir. 10 dakika kaynatılır. Kaynayan kızıl ağaç kabuğu süzülür ve günde 3 defa 2 şer yemek kaşığı içilir.

Melisa ve Karabaş Otu

1 su bardağı suyun içerisine bir tutam melisa ilave edilir ve 3 dakika kadar kaynatılır. Kaynayan melisalı suyun içerisine bir tutam karabaş otu eklenir ve 3 dakika kadar daha kaynaması beklenir. Hazırlanan bu kür, geceleri yatmadan önce içilir ve bu küre 21 gün devam edilir.

İdrar kaçırma, tuvalete yetişememe, tamamen idrar boşaltamama gibi durumlarda mutlaka bir hekime gidilmeli ve idrar kaçırmanın nedenleri araştırılmalı ve tedavi olunmalıdır.

Ekstra Bilgiler

İdrar kaçırmanın tedavisinde bitkisel yöntemlerin yanı sıra, pelvik kasları güçlendiren egzersizler de oldukça etkilidir. Kegel egzersizleri olarak bilinen bu yöntem, pelvik taban kaslarını güçlendirmek için yapılır ve idrar kaçırma sorununu azaltabilir.

** Pelvik taban kaslarını güçlendirmek için Kegel egzersizleri yapabilirsiniz.

** Sigara içiyorsanız, bırakmayı düşünün. Sigara içmek, mesane kaslarını zayıflatabilir ve öksürme nedeniyle idrar kaçırmayı artırabilir.

** Kafein ve alkol tüketimini sınırlayın. Bu maddeler mesaneyi tahriş edebilir ve idrar kaçırmayı kötüleştirebilir.

** Sağlıklı bir kiloda kalmaya çalışın. Aşırı kilo, pelvik taban kaslarına baskı yapabilir ve idrar kaçırma riskini artırabilir.

** Bol su içmek, idrar yolu enfeksiyonlarını önlemeye yardımcı olabilir, ancak su tüketimini gün içine yayarak aşırı miktarda su içmekten kaçının.

İdrar kaçırma sorunu yaşayan kişilerin yaşam kalitesini artıracak bu öneriler, bitkisel tedavilerle birlikte uygulandığında daha etkili sonuçlar verebilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kahverengi İdrar Belirtileri ve Tedavisi

Kahverengi İdrar Belirtileri ve Tedavisi

İdrar Analizi Nasıl Yapılır?

İdrar Analizi Nasıl Yapılır?

Banyoda İdrar Yapmak

Banyoda İdrar Yapmak

İdrar Sonrası Kan Gelmesi Belirtileri ve Tedavisi

İdrar Sonrası Kan Gelmesi Belirtileri ve Tedavisi

İdrar Yaparken Ağrı Belirtileri ve Tedavisi

İdrar Yaparken Ağrı Belirtileri ve Tedavisi